Dj:


Biografie:

Emiel was altijd al grote fan van dancemuziek. Vooral zijn eerste jaren van Tiësto, het was zijn droom om dit na te doen. Eind basisschool begon hij dan ook met draaien op een Hercules midi console. Dit was natuurlijk meer proberen dan echt foutloos platen aan elkaar draaien. Uiteindelijk kocht die op zijn veertiende dan een echte set bestaande uit: twee Numark axis 9'ens en een Reloop RMX 40. Uiteindelijk werd dit uitgebreid met een microfoon, meerdere lichteffecten en grotere Yamaha speakers. Na jaren hiermee te hebben gewerkt en de apparatuur opraakte, vond Emiel dat die nu maar gelijk de beste kwaliteit moest kopen. Hij koos hierom voor de Pioneer Platinum set die in een limited oplage van 2000 stuks zijn uitgebracht. Deze set bestaat uit: twee CDJ's2000 Nexus, DJM900 Nexus en een RMX 1000. Rond deze zelfde tijd begon hij met produceren. Hij had Ableton Suite aangeschaft en Native Instruments Massive en begon met zijn eigen tracks te produceren. Het draaien ging met sprongen vooruit en hij begon ook met turntablism dit houd in: je draaitafel als een muziekinstrument gebruiken. Dit doe je door gebruik te maken van hot cue's, scratchen, loops en nog veel meer effecten. Emiel en zijn vrienden vonden het dan maar is tijd dat hij zich inschreef voor een wedstrijd. Hij koos voor Mesmerized omdat hij zich in het profiel van de dj die hun zochten vond passen. Uiteindelijk werd hij de winnaar van deze contest en heeft nu een contract als resident dj bij Famous Events.

Optredens:

Emiel heeft al op redelijk wat locaties gedraaid           hieronder volgen er een aantal:


  • Bobs Uitgeest.
  • Patronaat Haarlem.
  • Pathe Amsterdam.
  • Westerunie Amsterdam.
  • Lichtfabriek Haarlem.
  • And many more!

Stijl en mixtechniek:

Emiel zijn stijl bestaat uit cross-overs tussen: Deephouse, Deeptech, Progressive en Trap. Hij bouwt ze sets op door in te komen met Deephouse, vanaf daar langzaam door richting de progressive, tussendoor nog een break, en dan steeds meer energie in de nummers opzoeken. Zijn mixtechniek wisselt die af met: Beatmixes, Dropmixes, loops, sctraches en nog veel meer technieken. Bij elk optreden die Emiel doet spat het enthousiasme ervan af en dit geeft die dan ook door aan het publiek!

Producties:

Emiel werkt met de DAW (digital audio workstation) Ableton Live 9 Suite. Hierbij werkt die met plugins van: Native Instruments, Lennart Digital & Sonic Academy. Zijn producties bavetten elementen van: Trap, Electro, Deephouse, Progressive & Deeptech. Mede door deze stijlen samen te brengen creëert Emiel zijn eigen stijl. Dit heeft Emiel zo overgenomen van het draaien.